2024. április 20. - Tivadar

Aktualitások

ÉRTESÍTÉS szúnyoggyérítésről

2022. 07. 08.

A Harkányi Polgármesteri Hivatal értesíti az ingatlantulajdonosokat, használókat, vállalkozókat, vendéglátókat, hogy a szúnyoginvázió miatt Harkány város közigazgatási területén - az időjárási viszonyoktól függően - meleg-ködös földi-kémiai (vegyszeres) szúnyoggyérítés lesz.

A földi kémiai gyérítés időpontja: 2022. július 13-án (szerda) a napnyugta utáni időszakban

Kedvezőtlen időjárás esetén a tartaléknapok: 2022. július 14-15.

A biocid termék neve: Deltasect Plus 1,2 ULV

A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik. Felhívom a méhészek figyelmét, hogy a készítmények méhekre veszélyesek, ezért Harkány város 5 km-es körzetében a méhek elzárásáról a fenti időpontban gondoskodni szíveskedjenek.

Kérjük, a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.
A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként erősen ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.


Harkány, 2022. július 8.

Dr. Markovics Boglárka sk.
jegyző

Vissza a hírekhez

kapcsolódó hírek

Ingyenes, lakossági szúnyoglárva gyérítő tabletta osztás indul Ingyenes, lakossági szúnyoglárva gyérítő tabletta osztás indul

A pécsi önkormányzat és a BIOKOM jóvoltából a Pécsi Szúnyog csapata hamarosan megkezdi a lakosság számára a szúnyoglárva gyérítő tabletták kiosztását. A tabletták segítségével megelőzhető, hogy a kiskertekben lévő esővízgyűjtőkből, egyéb udvari vízfelületekről a szúnyogok kikeljenek.

A Dél-Kom újranyitja harkányi irodáját A Dél-Kom újranyitja harkányi irodáját

2024. április 19-től ismét elérhető az ügyfélszolgálat a harkányi művelődési házban

intézze ügyeit elektronikusan!

Gyorsabb és hatékonyobann ügyintézés érdekében használja elektronikus ügyintéző rendszerünket!

Harkány Város honlapja az EFOP-1.5.3-16-2017-00049 projekt támogatásával újult meg.

@2020 | Design és fejlesztés: Make IT Online