2024. március 29. - Auguszta

Aktualitások

Tájékoztató a helyi adókkal kapcsolatban

2023. 01. 16.

Tisztelt Harkányi Lakosok! Tisztelt Szálláshely-szolgáltatók!

A Harkány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 18/2022. (XI.30.) önkormányzati rendeletével 2023. január 1. hatállyal módosította az építményadó mentességre vonatkozó rendelkezéseket, mely alapján azok az adózók, akik Harkányban életvitelszerűen élnek és állandó bejelentett lakcímmel rendelkeznek, kérelmezhetik az építményadó mentességre való jogosultságot, melyet legkésőbb az adott adóév január 16. napjáig kell igazolni a Harkányi Polgármesteri Hivatal Igazgatási Osztály Adócsoportjánál. A kérelemhez mellékelni kell a tulajdonos vagy a bentlakó közeli hozzátartozója nevére kiállított három db közüzemi számlát vagy csekket.

A már megállapított mentességeket az új rendelkezés nem érinti, azok továbbra is érvényesek. Továbbra is figyelembe kell venni az 5. § szerinti feltételt, hogy a mentesség akkor adható, hogy ha az igénylő helyi adótartozással Harkány Város Önkormányzata felé nem rendelkezik.

Változott az idegenforgalmi adó mértéke:

2023. január 1. napjától az idegenforgalmi adó mértéke 550,-Ft/fő/vendégéjszaka. Az eltöltött vendégéjszakák utáni idegenforgalmi adót az adó alanyának kell megfizetnie, az adó beszedésére kötelezett szállásadónak kell beszednie, valamint - havonta az eddig megszokott formában és módon - bevallania és befizetnie az önkormányzat felé.

Folyamatosan teljesíteni kell az NTAK felé történő adatszolgáltatásokat is.

2023. január 1. napjától a vendégkönyv-vezetési kötelezettség megszűnt.

Dr. Markovics Boglárka
jegyző

Vissza a hírekhez

kapcsolódó hírek

FELHÍVÁS bérleti lehetőségre FELHÍVÁS bérleti lehetőségre

Harkány Város Önkormányzata tájékoztatja az érdeklődőket, hogy a harkányi piac területén szabad helyiségek és asztalok bérelhetők!

intézze ügyeit elektronikusan!

Gyorsabb és hatékonyobann ügyintézés érdekében használja elektronikus ügyintéző rendszerünket!

Harkány Város honlapja az EFOP-1.5.3-16-2017-00049 projekt támogatásával újult meg.

@2020 | Design és fejlesztés: Make IT Online