2024. április 24. - György

A Harkányi Arborétum zöldterületeinek rekonstrukciója, aktív rekreációs területek kialakítása- TOP Plusz-1.2.1-21 BA1-2022-00027

Szerződött támogatás összege: 200.000.000 Ft

Támogatás intenzitása: 100%

Projekt kezdete: 2022.04.01.

Projekt tartalmának rövid bemutatása:

A Harkányi Arborétum jelenlegi, leromlott állapotban, valódi hasznosítás és funkció nélküli zöldterületként Harkányban olyan beavatkozási terület, melyre az igényfelmérés alapján a lakosság is szívesen látna zöldterületi fejlesztéseket, hasznosítható funkciókat.

A Harkányi Arborétum fejlesztését tartalmazó projekt alapvető célja olyan zöldterület fejlesztés, mely a jelenleg funkció nélküli parkként megtalálható Arborétumot, élettel, funkciókkal tölti meg. A meglévő növényállományt elengedhetetlenül szükséges gyéríteni és rekonstruálni. A Harkányi beruházás során a meglévő ösvények és régi utcabútorok helyett megújított sétányok, új padok, teresedésre alkalmas felületek jönnek létre, tanösvény kerül kialakításra, valamit rekortán futópálya áll majd a lakosság és a turisták rendelkezésére. A gyermek számára ügyességi és fejlesztő elemeket tartalmazó játszótér kerül telepítésre.

A zöldterületi fejlesztések megvalósítása esetében régóta fennálló igény mutatkozik a lakosság, az infrastruktúrát használók részéről. A fejlesztések célja és egyben eredménye, hogy a lakosság, kiemelten a fiatalok helyben maradásához járuljanak hozzá, javítsák a város környezeti állapotát, ezáltal a város vonzóvá váljon, a kialakuló települési térszerkezet Harkányt még inkább élhető várossá alakítsa. A fejlesztések a család- és klímabarát szempontokat figyelembe véve valósulnak meg, a családok és fiatalok számára szabadidejük hasznos eltöltéséhez járulnak hozzá. Az Arborétum területen tervezett beruházás közösségi célú fejlesztést is tartalmaz, okospad, közterületi wifi és térfigyelő kamerarendszer kerül telepítésre.

Vissza a lap tetejére

eseménynaptár

intézze ügyeit elektronikusan!

Gyorsabb és hatékonyobann ügyintézés érdekében használja elektronikus ügyintéző rendszerünket!

Harkány Város honlapja az EFOP-1.5.3-16-2017-00049 projekt támogatásával újult meg.

@2020 | Design és fejlesztés: Make IT Online