2024. április 24. - György

Az élhetőbb jövő - Harkányi zöld belváros TOP-2.1.2-15-BA1-2016-00004

A kedvezményezett neve: Harkány Város Önkormányzata
A projekt címe: Az élhetőbb jövő - Harkányi zöld belváros
A szerződött támogatás összege: 1.013.865.351 Ft
A támogatás mértéke: 100%
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.07.31
A projekt azonosító száma: TOP-2.1.2-15-BA1-2016-00004

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt célja, hogy a teljes Zsigmondy sétány, a sétány Kossuth Lajos utcai oldalán található park, illetve a kapcsolódó parkoló, a katolikus templom parkolója és járdái, és a teljes Őspark revitalizálásra, felújításra kerüljön, illetve a park területén található színpad és kiegészítő épülete kerül energetikai korszerűsítése és felújítása megvalósuljon.
A fejlesztéssel, az összesen 46.538 m2 nagyságú terület meglévő funkcióinak minőségi javítására és új funkciókkal való megtöltésére kerül sor annak érdekében, hogy az ökoszisztéma által nyújtott szolgáltatások tudatos módon történő használatával a város növelje környezeti fenntarthatóságát, hogy javuljon a város vonzereje, és versenyképessége, mellyel élhetőbb környezetet, és jobb életminőséget teremt lakosai számára.

A felújítás során a zöld város koncepciója alapján kerül megújításra a sétány és teljes park növényállománya. A burkolt felületek nagyságának csökkentése mellett, a közlekedő felületek a fenntarthatóság elveit követve újulnak meg, valamint további vízfelület (szökőkút) kialakítás történik. A színpad és annak épülete az energiahatékonyság jegyében a sokkal jobb minőségű szolgáltatások lehetőségének és időben hosszabb távú használhatóságának céljával kerül megújításra. A gazdasági funkció érdekében áram és vízellátással kialakított árusító pavilonok kerülnek építésre, amellett, hogy a felújított sétány a rendezvények alkalmával kiváló helyet ad a mobil pavilonok számára. Az egészségtudatosság jegyében az 1990-as években felépült, majd később megsemmisült, a század eleji építészeti jegyeit hordozó ivópavilon kerül felépítésre, mely mindenki számára gyógyvíz vételi lehetőséget biztosít. A gyermekek mozgáskoordinációs és szociális fejlesztése érdekében 3 korcsoportos játszótér, környezettudatosságuk fejlesztése végett pedig egy tanösvény kerül kialakításra. A kerékpárral közlekedők számára három ponton kerékpár tárolók kerülnek telepítésre. A bűnmegelőzés támogatására kamerarendszer telepítése történik meg.

Vissza a lap tetejére

eseménynaptár

intézze ügyeit elektronikusan!

Gyorsabb és hatékonyobann ügyintézés érdekében használja elektronikus ügyintéző rendszerünket!

Harkány Város honlapja az EFOP-1.5.3-16-2017-00049 projekt támogatásával újult meg.

@2020 | Design és fejlesztés: Make IT Online