2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Bölcsőde kialakítása és az óvoda minőségi fejlesztése Harkányban TOP-1.4.1-16-BA1-2017-00021

Kedvezményezett neve: Harkány Város Önkormányzata
Projekt címe: A FOGLALKOZTATÁS ÉS AZ ÉLETMINŐSÉG JAVÍTÁSA CSALÁDBARÁT, MUNKÁBA ÁLLÁST SEGÍTŐ INTÉZMÉNYEK, KÖZSZOLGÁLTATÁSOK FEJLESZTÉSÉVEL – „Bölcsőde kialakítása és az óvoda minőségi fejlesztése”
Szerződött támogatás összege: 103 930 660 Ft
Támogatás mértéke (%-ban): 100 %
Projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.10.31
Projekt azonosító száma: TOP-1.4.1-16-BA1-2017-00021

Projekt tartalmának bemutatása

A projekt közvetlen célja a meglévő óvoda infrastrukturális fejlesztése és 2 minibölcsődei csoport kialakítása. A 2015. évi CCXXIII. törvény értelmében a települési önkormányzat köteles 2017. január 1-jétől a bölcsődei ellátást megszervezni, amennyiben az adott településen élő 3 év alatti gyermekek száma meghaladja a 40 főt, vagy amennyiben a településen legalább 5 kisgyermek ellátására igény jelentkezik. A tervezett ellátási területen nem működik a 3 éven aluli gyermekek napközbeni elhelyezését szolgáló intézmény vagy szolgáltatás.

A bölcsőde létrehozásával egyrészt a településen eddig nem elérhető szolgáltatás/intézmény kerül kialakításra, másrészt a törvény értelmében és a Harkányban végzett igényfelmérés alapján az Önkormányzat köteles megszervezni a bölcsődei ellátást. Ennek a tárgyi feltételeinek megteremtését teszi lehetővé a pályázat. A meglevő óvoda épületében a mini bölcsődei funkciónak megfelelően átalakítva 2 mini bölcsődei csoport létrehozását tervezzük.

Tevékenységek:

Intézmény/szolgáltatás infrastrukturális fejlesztése:

  • új férőhelyek kialakítása (mini bölcsőde 2 csoport, 14 fő),
  • óvoda átalakítás, felújítás h) udvar, játszóudvar felújítása (bölcsőde és óvoda, 3 évnél fiatalabb gyermekek számára külön játszóudvar kialakítása)
  • szocializációt, mozgásfejlesztést, fejlesztést segítő helyiségek, szabadidős programoknak lehetőséget biztosító terek fejlesztése, kialakítása


Eszközbeszerzés:

  • bútorok és egyéb berendezési tárgyak, udvari játékok, játéktároló, eszközök beszerzése
  • informatikai eszközök és kapcsolódó szoftverek, berendezések, IKT-eszközök beszerzése
  • Főzőkonyha vagy melegítőkonyha fejlesztése és kapcsolódó berendezési tárgyak, eszközök beszerzése
  • Járműbeszerzés, 15 fős kisbusz a mini bölcsődéhez kapcsolódóan

A következő helyiségek kerülnek felújításra a mini bölcsőde használatába: 2 db csoportszoba, 1 db közlekedő, játék és eszköztároló, előtér, babakocsi tároló, akadálymentes felnőtt mosdó-wc, átadó-gyermek öltöző, gyermekfürdőszoba, előtér-személyzeti wc-mosdó, takarítószer tároló szekrény, külső gyermek wc, kerti játék raktár.

A mini bölcsődei étkeztetés hasonlóan az óvodaihoz, a meglévő, 100 m-en belül található iskolai konyhában történő főzéssel biztosított, az óvodában meglévő melegítő konyha segítségével, melyhez biztosítottak a kiegészítő helyiségek. A mini bölcsőde fizikailag kerítéssel kerül lehatárolásra az óvodától, így saját játszóterasza és játszó udvara lesz, ahol a koruknak megfelelő játékok telepítése történik. A mini bölcsőde akadálymentesen megközelíthető.

Vissza a lap tetejére

eseménynaptár

intézze ügyeit elektronikusan!

Gyorsabb és hatékonyobann ügyintézés érdekében használja elektronikus ügyintéző rendszerünket!

Harkány Város honlapja az EFOP-1.5.3-16-2017-00049 projekt támogatásával újult meg.

@2020 | Design és fejlesztés: Make IT Online