2020. november 27. - Virgil

Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat 2020

Harkány Város Önkormányzata az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve ezennel kiírja a 2020. évre a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot felsőoktatási hallgatók és felsőoktatási tanulmányokat kezdeni kívánó fiatalok számára.

 

Pályázati felhívás meghirdetése:                        2019. október 04.

Pályázat leadási határideje:                                2019. november 05.

A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer célja az esélyteremtés érdekében a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok felsőfokú tanulmányainak támogatása. E cél elérésének érdekében a kormány mind központi költségvetési, mind pedig önkormányzati forrásokat is mobilizál. A Bursa Hungarica többszintű támogatási rendszer, amelynek pénzügyi fedezeteként három forrás szolgál: a települési önkormányzatok által nyújtott támogatás; a megyei önkormányzatok által nyújtott támogatás és a felsőoktatási intézményi támogatás. A Bursa Hungarica ösztöndíj intézményi részének forrása a felsőoktatási intézmények költségvetésében megjelölt elkülönített forrás, melyet a felsőoktatási intézmények folyósítanak.

A pályázat menete:

A pályázat beadáshoz az EPER-Bursa rendszerben egyszeri regisztráció szükséges, mely elérhető a következő címen: https://bursa.emet.hu/paly/palybelep.aspx


A kinyomtatott regisztrációs lapot aláírva le kell adni a Harkányi Közös Önkormányzati Hivatal Igazgatási Osztályán a kötelező mellékletekkel együtt.

A pályázat kötelező mellékletei:

  • pályázati űrlap,
  • hallgatói jogviszony igazolása,
  • a pályázó és vele egy háztartásban élők jövedelem-igazolása a kérelem benyújtását megelőző hónapra vonatkozóan (munkáltató által kiállított igazolás, vállalkozó esetén NAV által kiállított igazolás),
  • igazolás az állandó bejelentett lakhelyről.

Amennyiben kérdése lenne, vagy segítséget szeretne, úgy a http://www.emet.gov.hu/hirek/hatarido_modositas/ weboldalon, vagy a Harkányi Közös Önkormányzati Hivatalban az 72/480-100-as telefonszámon, Dr. Kálmán Alettánál teheti meg.


A módosított felhívásokat a lent, a "Kapcsolódó dokumentumok" alatt található hivatkozásokon keresztül érheti el:
 

Sikeres pályázást kívánunk!

Kapcsolódó dokumentumok

Vissza a lap tetejére

eseménynaptár

intézze ügyeit elektronikusan!

Gyorsabb és hatékonyobann ügyintézés érdekében használja elektronikus ügyintéző rendszerünket!

Harkány Város honlapja az EFOP-1.5.3-16-2017-00049 projekt támogatásával újult meg.

@2020 | Design és fejlesztés: Make IT Online