2024. február 28. - Ákos, Bátor

Helyi gazdaságfejlesztés Őstermelői piac kialakítása és piacfejlesztés Harkányban TOP-1.1.3-16-BA1-2017-00003

A kedvezményezett neve: Harkány Város Önkormányzata
A projekt címe: Őstermelői piac kialakítása és piacfejlesztés Harkányban
A szerződött támogatás összege: 329.346.936 Ft
A támogatás mértéke: 100%
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2023.01.31
A projekt azonosító száma: TOP-1.1.3-16-BA1-2017-00003
 

A projekt tartalmának bemutatása:


A projekt átfogó célja a helyi gazdaság fejlesztése, munkahelyek teremtése, a turizmus további erősítése a helyi termékek és helyi termelés középpontba állításával, és fejlesztésével.

A projekt konkrét célja a harkányi őstermelői piac  kialakítása, és piacfejlesztés, ezáltal a helyi termékek előállításának, értékesítésének elősegítése, munkahelyek teremtésével, valamint az ide látogatók, átutazók igényeinek kiszolgálásával a helyi gazdaság fejlesztése.  

A projekt keretében megvalósítandó fejlesztés számos olyan hosszú távú lehetőséget generál, mely jóval túlmutat a projekt megvalósítási időszakán. A piac hatékony működéséhez elengedhetetlen a térség szereplői számára a helyi termelés előnyeinek ismertetése, a legfrissebb technológiai és jogszabályi ismeretek átadása. A létrehozott piac a szemléletformálás eszköze lehet, megfelelő helyszínt biztosít az egészségtudatos magatartás kialakulásának. A piactér a történelem során mindig közösségi találkozók helyszíneként működött, olyan pontja a településnek, ahol piacnapokon összegyűlik a térség apraja-nagyja, így a konkrét gazdaságfejlesztési tevékenységek mellett a közösségépítés eszköze is egyben, melyet jelen piacfejlesztés kifejezetten támogat.

A harkányi piac felújítás megvalósítási helyszíne Harkány, Ady Endre utca. A projekt fő tevékenysége az őstermelői piac létrehozása, piacfejlesztés, a piac területén, telekhatáron belül alapinfrastruktúra kiépítése, korszerűsítése, valamint telekhatáron kívüli gépjárműparkoló fejlesztése, kialakítása, új közös használatú kiszolgáló épület építése, létesítése, és nyitott és zárt árusító létesítmények kiépítése.

A projekt keretében akadálymentesítés, energiahatékonysági intézkedések és a kötelező nyilvánosság biztosítása valósul meg, valamint eszközbeszerzés, ill. kiegészítő infrastrukturális elemek fejlesztése, kerékpár támaszok, tárolók építése történik.

A fejlesztés célcsoportját a kialakítandó piac vásárlóinak és beszállítóinak köre képezi. A járáson kívül kiemelt célcsoport az ide látogató magyar és külföldi turisták, és az átutazó közönség, tekintettel arra, hogy a piac a buszmegálló körüli területen helyezkedik el. A fürdő látogatói száma évente majdnem ötszázezer fő, melynek egy része biztosan ellátogat a piacra, tekintettel a piac közelségére, és várható népszerűségére.

Vissza a lap tetejére

eseménynaptár

intézze ügyeit elektronikusan!

Gyorsabb és hatékonyobann ügyintézés érdekében használja elektronikus ügyintéző rendszerünket!

Harkány Város honlapja az EFOP-1.5.3-16-2017-00049 projekt támogatásával újult meg.

@2020 | Design és fejlesztés: Make IT Online