2024. április 27. - Zita

Hírek

TÁJÉKOZTATÓ az idegenforgalmi adóról

2021. 07. 02.

2021. július 1-jétől ismét fizetni kell az idegenforgalmi adót

A Harkányi Polgármesteri Hivatal Adócsoportja tájékoztatja a szállásadókat, hogy a 498/2020.(XI.13.) Korm. rendelet módosítása értelmében 2021. július 1. napjától az eltöltött vendégéjszakák utáni idegenforgalmi adót az adó alanyának meg kell fizetnie, az adó beszedésére kötelezettnek be kell szednie, a megállapított és beszedett adót a szálláshely üzemeltetőknek - havonta az eddig megszokott formában és módon - be kell vallani a Harkányi Polgármesteri Hivatal Adócsoportja felé.

Folyamatosan teljesíteni kell az NTAK felé történő adatszolgáltatásokat is.

A 2021. július 1. napjától beszedett idegenforgalmi adót Harkány Város Önkormányzat Idegenforgalmi Adó Beszedési Számlájára /50800173-15392718/ beszedést követő hó 15. napjáig kell az adó beszedőjének megfizetni, valamint az adóbevallást -elektronikusan vagy amennyiben a szálláshely-szolgáltató elektronikus ügyintézésre nem köteles, akkor választása szerint e-úton vagy személyesen illetve postai úton- benyújtani.

Kérjük a Tisztelt Szállásadókat, hogy fentieknek megfelelően július 1. napjától gondoskodjanak az adó szabályszerű beszedéséről, befizetéséről és bevallásáról.

Harkány, 2021. július 2.

Tisztelettel:

Adócsoport
Harkányi Polgármesteri Hivatal

Vissza a hírekhez

kapcsolódó hírek

Ingyenes, lakossági szúnyoglárva gyérítő tabletta osztás indul Ingyenes, lakossági szúnyoglárva gyérítő tabletta osztás indul

A pécsi önkormányzat és a BIOKOM jóvoltából a Pécsi Szúnyog csapata hamarosan megkezdi a lakosság számára a szúnyoglárva gyérítő tabletták kiosztását. A tabletták segítségével megelőzhető, hogy a kiskertekben lévő esővízgyűjtőkből, egyéb udvari vízfelületekről a szúnyogok kikeljenek.

A Dél-Kom újranyitja harkányi irodáját A Dél-Kom újranyitja harkányi irodáját

2024. április 19-től ismét elérhető az ügyfélszolgálat a harkányi művelődési házban

intézze ügyeit elektronikusan!

Gyorsabb és hatékonyobann ügyintézés érdekében használja elektronikus ügyintéző rendszerünket!

Harkány Város honlapja az EFOP-1.5.3-16-2017-00049 projekt támogatásával újult meg.

@2020 | Design és fejlesztés: Make IT Online