2021. július 28. - Szabolcs

Hírek

TÁJÉKOZTATÓ az idegenforgalmi adóról

2021. 07. 02.

2021. július 1-jétől ismét fizetni kell az idegenforgalmi adót

A Harkányi Polgármesteri Hivatal Adócsoportja tájékoztatja a szállásadókat, hogy a 498/2020.(XI.13.) Korm. rendelet módosítása értelmében 2021. július 1. napjától az eltöltött vendégéjszakák utáni idegenforgalmi adót az adó alanyának meg kell fizetnie, az adó beszedésére kötelezettnek be kell szednie, a megállapított és beszedett adót a szálláshely üzemeltetőknek - havonta az eddig megszokott formában és módon - be kell vallani a Harkányi Polgármesteri Hivatal Adócsoportja felé.

Folyamatosan teljesíteni kell az NTAK felé történő adatszolgáltatásokat is.

A 2021. július 1. napjától beszedett idegenforgalmi adót Harkány Város Önkormányzat Idegenforgalmi Adó Beszedési Számlájára /50800173-15392718/ beszedést követő hó 15. napjáig kell az adó beszedőjének megfizetni, valamint az adóbevallást -elektronikusan vagy amennyiben a szálláshely-szolgáltató elektronikus ügyintézésre nem köteles, akkor választása szerint e-úton vagy személyesen illetve postai úton- benyújtani.

Kérjük a Tisztelt Szállásadókat, hogy fentieknek megfelelően július 1. napjától gondoskodjanak az adó szabályszerű beszedéséről, befizetéséről és bevallásáról.

Harkány, 2021. július 2.

Tisztelettel:

Adócsoport
Harkányi Polgármesteri Hivatal

Vissza a hírekhez

kapcsolódó hírek

TÁJÉKOZTATÁS ÉS FELHÍVÁS A CSŐTÖRÉSEKKEL KAPCSOLATBAN TÁJÉKOZTATÁS ÉS FELHÍVÁS A CSŐTÖRÉSEKKEL KAPCSOLATBAN

Tisztelt Harkányiak ! Az elmúlt időszakban több vízvezeték cső is eltört a város területén melyek víznyomásesést okozhatnak.

ÉRTESÍTÉS szúnyoggyérítésről ÉRTESÍTÉS szúnyoggyérítésről

A Harkányi Polgármesteri Hivatal értesíti az ingatlantulajdonosokat, használókat, vállalkozókat, vendéglátókat, hogy a szúnyoginvázió miatt Harkány város közigazgatási területén - az időjárási viszonyoktól függően - meleg-ködös földi-kémiai (vegyszeres) szúnyoggyérítés lesz.

Toborzó - Önkéntes Katonai Szolgálat Toborzó - Önkéntes Katonai Szolgálat

A Speciális Önkéntes Területvédelmi Tartalékos szolgálat sikerét alapul véve indul el a Magyar Honvédség új, állandó szolgálati formája, az Önkéntes Katonai Szolgálat (ÖKSZ). A szolgálat létrehozásakor célkitűzés volt, hogy egy olyan képzési és kereseti alternatíva jöjjön létre, amely elsősorban azokat a fiatalokat szólítja meg, akik az idei tanévben valamiért kénytelenek egy évvel elhalasztani felsőfokú tanulmányaik megkezdését, illetve szeretnék kipróbálni magukat a katonai pályán.

intézze ügyeit elektronikusan!

Gyorsabb és hatékonyobann ügyintézés érdekében használja elektronikus ügyintéző rendszerünket!

Harkány Város honlapja az EFOP-1.5.3-16-2017-00049 projekt támogatásával újult meg.

@2020 | Design és fejlesztés: Make IT Online