2021. szeptember 19. - Vilhelmina

Hírek

Tájékoztató szálláshely-szolgáltatók részére a "VIZA" rendszer indulásáról

2021. 08. 30.

Tisztelt Szálláshely-szolgáltatók !

Felhívjuk figyelmüket, hogy 2021. szeptember 1. napjától indul a VIZA rendszer (Vendég Információs Zárt Adatbázis), mely minden szálláshely-szolgáltatót érint. A szálláshely-szolgáltatóknak ezen időponttól, azaz szeptember 1-jétől rendelkezniük kell olyan szálláshelykezelő szoftverrel és okmányolvasóval, amely a VIZA rendszer számára a vendégek jogszabályban meghatározott személyes adatainak titkosított adattovábbítására képes. A jogszabályok alapján az adatok rögzítése minden igénybe vevő vendégre vonatkozóan egyformán kötelező, így sem életkor, sem más változó – pl. a szolgáltatás után fizetendő díj, kedvezmények, a tartózkodás hossza, rokoni kapcsolat a szállásadóval – alapján az adatok rögzítésétől eltekinteni nem lehet. Az okmány bemutatásának hiányában a szálláshely-szolgáltató a szálláhely szolgáltatást megtagadja.

További információk a VIZA rendszerrőlhttps://vizainfo.hu/

A Vendégem alkalmazást használók számára jelezzük, hogy a Vendégem alkalmazás fentieknek megfelelően okmányolvasó funkcióval bővül, melyről információk, oktatóvideók és egyéb segédletek (e-tananyag, felhasználói kézikönyv) elérhetőek a Vendégem információs oldalán: https://info.vendegem.hu

Kérjük a tisztelt szálláshely-szolgáltatókat, hogy az új adatrögzítési, adattovábbítási feladatokról, az ezzel összefüggő teendőkről mielőbb tájékozódjanak!

Vissza a hírekhez

kapcsolódó hírek

FELHÍVÁS FELHÍVÁS

Vegyszeres gyomirtás a MÁV vasútvonal hálózatain

Tájékoztató tanévkezdési támogatásról Tájékoztató tanévkezdési támogatásról

Tisztelt Szülők/más Törvényes képviselők !

intézze ügyeit elektronikusan!

Gyorsabb és hatékonyobann ügyintézés érdekében használja elektronikus ügyintéző rendszerünket!

Harkány Város honlapja az EFOP-1.5.3-16-2017-00049 projekt támogatásával újult meg.

@2020 | Design és fejlesztés: Make IT Online