2021. november 29. - Taksony

Hírek

Tájékoztató önkormányzati tűzifa juttatás igénylésének lehetőségéről

2021. 10. 22.

Tisztelt Harkányi Lakosok! Harkány Város Önkormányzata térítésmentes önkormányzati tűzifa juttatás igénylésének lehetőségét hirdeti meg az alábbiak szerint:

Tekintettel arra, hogy településünk lakosságszáma az 5000 főt meghaladja, a Belügyminisztérium által szociális célú tűzifa vásárlásához nyújtott támogatásra önkormányzatunk nem jogosult, ezért szociális célú tűzifa igénylésére nincs lehetőség.

Azért, hogy a rászoruló helyi lakosok számára a korábbi években megszokottaknak megfelelően biztosítani tudjuk a téli tüzelő-támogatást, képviselő-testületünk a tavalyi évhez hasonlóan az önkormányzat saját tulajdonában álló vegyes tűzifa készletből nyújtott „önkormányzati tűzifa juttatás” elnevezésű támogatás biztosításáról döntött.

A térítésmentes tűzifa juttatás kérelemre nyújtható, a kérelmek benyújtásának határideje 2021. november 22. napja. A kérelmeket a Polgármesteri Hivatal Igazgatási Osztályához lehet benyújtani, a szociális célú tűzifa támogatás igénylésére rendszeresített formanyomtatványon, a szükséges mellékletek (jövedelem- és vagyonnyilatkozat) csatolásával.

A juttatásban a Harkányban bejelentett állandó lakóhelyén, vagy tartózkodási helyén életvitelszerűen élők részesülhetnek. A juttatás háztartásonként egy személy részére nyújtható. Harkányi lakóhellyel és tartózkodási hellyel is rendelkező személy csak azon háztartásban vehető figyelembe, ahol életvitelszerűen él.

A kérelmeket- a benyújtási határidő lejártát követően- a Szociális Bizottság bírálja el és dönt az önkormányzat rendelkezésére álló keret kiutalásáról. A tűzifa kiszállításáról az önkormányzat gondoskodik.

Harkány, 2021. 10. 22.

Tisztelettel:

Dr. Markovics Boglárka s.k.
jegyző

Vissza a hírekhez

kapcsolódó hírek

KSH - November 15-én kezdődik az egyéni gazdaságok összeírása KSH - November 15-én kezdődik az egyéni gazdaságok összeírása

Az ország 354 településén, mintegy 21 ezer egyéni gazdaság részvételével kezdi meg november 15-én a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az egyéni gazdaságok összeírását. A válaszadók november 25-ig online, azt követően pedig december 15-ig összeírók segítségével, személyesen vagy telefonon keresztül válaszolhatnak a kérdésekre.

intézze ügyeit elektronikusan!

Gyorsabb és hatékonyobann ügyintézés érdekében használja elektronikus ügyintéző rendszerünket!

Harkány Város honlapja az EFOP-1.5.3-16-2017-00049 projekt támogatásával újult meg.

@2020 | Design és fejlesztés: Make IT Online