2024. április 24. - György

Hírek

Tájékoztató vendéglátók NTAK adatszolgáltatási kötelezettségével kapcsolatban

2023. 06. 29.

2023. július 1. napjától az NTAK-ba történő adatok szolgáltatására és továbbítására kizárólag azon vendéglátó üzlet üzemeltetője és turisztikai attrakció működtetője köteles saját vendéglátó vagy jegykezelő szoftverén keresztül, amelynek 2022. évi nettó árbevétele szolgáltatási helyenként meghaladta a 100 millió forintot.

A jelenleg hatályos jogszabályok alapján minden, Magyarországon működő vendéglátó üzlet üzemeltetőjének – vagyis annak tulajdonosának vagy bérlőjének − regisztrálnia kell vendéglátó üzletét az NTAK-ba.

A vendéglátó üzlet üzemeltetője az NTAK-regisztrációt követően, NTAK adatküldésre alkalmas vendéglátó szoftver alkalmazásával, elektronikus formában biztosítja adatszolgáltatásra kötelezett vendéglátó üzletenként az adatszolgáltatás körébe tartozó adatok továbbítását.

• A 2022. évi bevallás alapján a szolgáltatási helyenként (vendéglátó üzletenként) 100 millió forint feletti nettó árbevétellel rendelkező vendéglátó üzleteknek 2023. július 1-től kötelező az NTAK adatszolgáltatás.

• Azoknak a vendéglátó üzlet üzemeltetőknek, ahol szolgáltatási helyenként (vendéglátó üzletenként) a 2022. évi nettó árbevétel elérte a 12 millió forintot, de nem haladta meg a 100 millió forintot, 2024. január 1-től lesz kötelező adatot szolgáltatni az NTAK-ba.

• A 12 millió forint nettó árbevételt el nem érő vendéglátó üzletek és turisztikai attrakciók számára nem lesz kötelező az NTAK adatszolgáltatás.

Forrás és további információ:

https://info.ntak.hu/vendeglatas

Harkány, 2023. 06. 29.

Dr. Markovics Boglárka,
jegyző

Vissza a hírekhez

kapcsolódó hírek

Ingyenes, lakossági szúnyoglárva gyérítő tabletta osztás indul Ingyenes, lakossági szúnyoglárva gyérítő tabletta osztás indul

A pécsi önkormányzat és a BIOKOM jóvoltából a Pécsi Szúnyog csapata hamarosan megkezdi a lakosság számára a szúnyoglárva gyérítő tabletták kiosztását. A tabletták segítségével megelőzhető, hogy a kiskertekben lévő esővízgyűjtőkből, egyéb udvari vízfelületekről a szúnyogok kikeljenek.

A Dél-Kom újranyitja harkányi irodáját A Dél-Kom újranyitja harkányi irodáját

2024. április 19-től ismét elérhető az ügyfélszolgálat a harkányi művelődési házban

intézze ügyeit elektronikusan!

Gyorsabb és hatékonyobann ügyintézés érdekében használja elektronikus ügyintéző rendszerünket!

Harkány Város honlapja az EFOP-1.5.3-16-2017-00049 projekt támogatásával újult meg.

@2020 | Design és fejlesztés: Make IT Online