2024. május 25. - Orbán

NEMZ-TAB-16-0104 - Nyelvi környezetben megvalósuló nemzetiségi -, népismereti, művészeti, hagyományőrző és olvasó táborok megvalósításának 2016. évi költségvetési támogatására

Nemzetiségi táborok 2016. évi költségvetési támogatása

A Projekt forrását az Emberi Erőforrások Minisztériuma biztosította.

Projekt azonosító száma: NEMZ-TAB-16-0104
Kedvezményezett neve: Harkányi Horvát Nemzetiségi Önkormányzat
A projekt címe: Népismereti nyelvi tábor
Szerződött támogatás összege: 400 000 Ft
Támogatás mértéke (%-ban): 21,13 %
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2016.06.30

A projekt tartalmának bemutatása

Harkány városban, mint horvát határ menti településen, jelentős a turizmus és kereskedelem. Az alapfokú oktatásban egyre nagyobb az igény a horvát nyelv tanulására, a tanulók 2. évfolyamtól 8. évfolyamig tanulják a horvát nyelvet, alsó tagozaton heti 3 órában, felső tagozaton heti 4 órában. A tanulók rendszeresen részt vesznek helyi, megyei és országos horvát versenyeken. A helyi tanterv egyik kiemelt célja, hogy alapfokú vizsgát tegyenek a tanulók a nyolcadik osztály végére.

A jelen projekt keretében megrendezésre került nyári tengerparti táborban diákjaink anyanyelvi környezetben gyakorolhatták a horvát nyelvet. A Horvát Nemzetiségi Önkormányzat rendszeres anyagi támogatást nyújt a tábor megvalósításához, melyet a hátrányos helyzetű vagy kiemelkedő teljesítményt nyújtó tanulók kapják.

A nyelvi táborban 35 fő diák és 3 fő nyelvtanár vett részt. Helyszín: Selce, Horvátország.

A tábor programja: Pula és Plitvicai Nemzeti Park megtekintése, Horvátország rövid történelmi és földrajzi áttekintése, kapcsolódási pontok a horvát és a magyar történelemben, kirándulás Krk szigetére, ismerkedés a horvát népzenével, táncokkal. Városnézés Crikvenicában, helyi múzeum látogatás, ismerkedés a népi hagyományokkal és ételekkel.

A tábor célja a horvát nyelv gyakorlása és mélyebb elsajátítása anyanyelvi környezetben, valamint a történelmi és népismereti témakörök ismereteinek szélesítése, mely sikeresen megvalósult.

 

Kapcsolódó dokumentumok

Vissza a lap tetejére

eseménynaptár

intézze ügyeit elektronikusan!

Gyorsabb és hatékonyobann ügyintézés érdekében használja elektronikus ügyintéző rendszerünket!

Harkány Város honlapja az EFOP-1.5.3-16-2017-00049 projekt támogatásával újult meg.

@2020 | Design és fejlesztés: Make IT Online