2024. június 19. - Gyárfás

NEMZ-TAB-18-0178 Népismereti nyelvi tábor


Nemzetiségi táborok 2018. évi költségvetési támogatása

„Nyelvi környezetben megvalósuló nemzetiségi-, népismereti, művészeti, hagyományőrző és olvasótáborok megvalósítása” címmel kiírt pályázat


A Projekt forrását az Emberi Erőforrások Minisztériuma biztosította.

Projekt azonosító száma: NEMZ-TAB-18-0178
Kedvezményezett neve: Harkányi Horvát Nemzetiségi Önkormányzat
A projekt címe: Népismereti nyelvi tábor
Szerződött támogatás összege: 300 000 Ft
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2018. 11. 15.
 

A projekt tartalmának bemutatása

Harkány városban, mint horvát határ menti településen az alapfokú oktatásban egyre nagyobb az igény a horvát nyelv tanulására, a tanulók 2. évfolyamtól 8. évfolyamig tanulják a horvát nyelvet, alsó tagozaton heti 3 órában, felső tagozaton heti 4 órában. A tanulók rendszeresen részt vesznek helyi, megyei és országos horvát versenyeken. A helyi tanterv egyik kiemelt célja, hogy alapfokú vizsgát tegyenek a tanulók a nyolcadik osztály végére.

A jelen projekt keretében megrendezésre került nyári tengerparti táborban diákjaink anyanyelvi környezetben gyakorolhatták a horvát nyelvet. A Horvát Nemzetiségi Önkormányzat rendszeres anyagi támogatást nyújt a tábor megvalósításához, melyet a hátrányos helyzetű vagy kiemelkedő teljesítményt nyújtó tanulók kapják.

A nyelvi táborban 30 fő diák és 3 fő nyelvtanár vett részt. Helyszín: Selce, Horvátország.

A tábor programja: Plitvicai Nemzeti Park megtekintése horvát nyelvű idegenvezetéssel, Horvátország rövid történelmi és földrajzi áttekintése, kapcsolódási pontok a horvát és a magyar történelemben, kirándulás Krk szigetére Klimno kisváros megtekintése, ismerkedés a horvát népzenével, táncokkal, valamint a népi hagyományokkal és ételekkel. Crkvenicán testvérvárosi találkozó. és a várossal való ismerkedés.

A tábor célja a horvát nyelv gyakorlása és mélyebb elsajátítása anyanyelvi környezetben, valamint a történelmi és népismereti témakörök ismereteinek szélesítése, mely sikeresen megvalósult.

 

Kapcsolódó dokumentumok

Vissza a lap tetejére

eseménynaptár

intézze ügyeit elektronikusan!

Gyorsabb és hatékonyobann ügyintézés érdekében használja elektronikus ügyintéző rendszerünket!

Harkány Város honlapja az EFOP-1.5.3-16-2017-00049 projekt támogatásával újult meg.

@2020 | Design és fejlesztés: Make IT Online