2024. szeptember 1. - Egyed, Egon

Aktualitások

Tájékoztató tanévkezdési támogatásról

2024. 08. 13.

Tisztelt Szülők/más Törvényes képviselők!

Harkány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2024. július 2-i ülésén döntött a 2024/2025-ös nevelési- és tanévkezdéshez nyújtott települési támogatások igénylési lehetőségének meghirdetéséről és a támogatások összegének megállapításáról a hatályos szociális rendelet (szociális és gyermekjóléti ellátásokról és a szociális és gyermekjóléti igazgatásról szóló 7/2015. (II. 27.) számú önkormányzati rendelet, továbbiakban Rendelet) keretei között. Az előző évhez hasonlóan alap- illetve emelt összegű támogatás igénylésére van lehetősége az arra jogosultaknak.

 

Felhívjuk a figyelmet, hogy mindkét ellátás jövedelmi feltételhez kötött, nem alanyi jogon jár!

 

  • Az alapösszegű támogatás mértéke a képviselő-testület döntése értelmében 2024. évben 12 000 Ft/fő , és azon bölcsődés, óvodás, általános-, vagy középiskolás gyermekre tekintettel igényelhető, aki szülőjével együtt életvitelszerűen Harkány településen él és családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a szociális vetítési alap összegének tízszeresét, azaz 285 000 Ft-ot, melynek tényéről a szülő az igénylési nyomtatványon büntetőjogi felelőssége tudatában nyilatkozni köteles.

 

  • Az emelt összegű támogatás mértéke 36 000 Ft/fő. Az emelt összegű támogatás az alapösszegű támogatás helyett igényelhető azon bölcsődés, óvodás, általános-, vagy középiskolás gyermekre tekintettel, akinek családjában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a szociális vetítési alap összegének 300 %-át, azaz 85 000 Ft-ot. Ha az emelt összegű támogatás kérelmezője a fenti jogosultsági feltételnek nem felel meg, számára alapösszegű támogatás állapítható meg, ha azon támogatás felétételeinek egyébként megfelel.

 

A támogatás biztosításának feltétele, hogy

  1. a) a gyermek a bölcsődei, illetve óvodai nevelési évre, vagy az általános, illetve középiskolai tanévre nappali tagozatra beiratkozzon,
  2. b) rendelkezzen érvényes jogviszony igazolással,
  3. c) nyújtsa be a jelen tájékoztatóhoz is csatolt, a Rendelet 15. számú mellékletét képező formanyomtatványt,
  4. d) emelt összegű bölcsőde, óvoda - és általános, vagy középiskola kezdéséhez nyújtott települési támogatás igénylése esetén az a)-c) pontban foglaltakon kívül a család egy főre jutó jövedelmének megállapításához nyújtsa be a jelen tájékoztatóhoz is csatolt, a Rendelet 1. melléklete szerinti jövedelem és vagyonnyilatkozatot, melyhez csatolni szükséges az abban feltüntetett jövedelmi adatokra vonatkozó igazolásokat.

 

A támogatás iránti igényt (a kitöltött igénylési formanyomtatványt, valamint emelt összegű ellátás igénylése esetén a jövedelemnyilatkozatot és az abban foglaltak alapját képező igazolásokat, valamint a nevelési intézmény által kiállított jogviszony igazolást illetve a tizenhatodik életév betöltését követő tanévtől érvényes diákigazolvány másolatát vagy az azt helyettesítő, OKTIG rendszerből kiállított QR kódos igazolást) a Harkányi Polgármesteri Hivatal Igazgatási és Városüzemeltetési Osztály szociális ügyintézőjéhez lehet benyújtani,

2024. szeptember 01. napjától 2024. szeptember 30. napjáig.

 

A beérkezett kérelmekről 2024. október 30. napjáig a Szociális Bizottság dönt.

Harkány, 2024. 08. 13.

Bacsáné dr. Kajdity Petra s.k.
jegyző

Vissza a hírekhez

kapcsolódó hírek

ÉRTESÍTÉS földi-kémiai szúnyoggyérítésről ÉRTESÍTÉS földi-kémiai szúnyoggyérítésről

A Harkányi Polgármesteri Hivatal értesíti a Tisztelt Lakosságot, hogy Harkány város területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.

HIRDETMÉNY mezőgazdasági vállalkozások részére HIRDETMÉNY mezőgazdasági vállalkozások részére

Tisztelt mezőgazdasági vállalkozások!

intézze ügyeit elektronikusan!

Gyorsabb és hatékonyobann ügyintézés érdekében használja elektronikus ügyintéző rendszerünket!

Harkány Város honlapja az EFOP-1.5.3-16-2017-00049 projekt támogatásával újult meg.

@2020 | Design és fejlesztés: Make IT Online