2024. március 29. - Auguszta

Hírek

300 néptáncos, 12 óra kerékpár, 10 000 látogató a harkányi szüreti mulatságon

2013. 09. 10.

A háromnapos Szőlő és bor ünnepére több mint 10 ezer látogató érkezett szeptember első hétvégéjén a baranyai fürdővárosba. A siklósi és villányi borok mellett rendhagyó módon 12 órás maratoni kerékpárverseny, Majka koncert és az X-faktor győztes Oláh Gergő várta a Harkányba érkezőket.

A fesztivál fő programjaként megrendezték az I. Hazai Országúti 12 Órás Kerékpáros Maratont profiknak, amatőröknek és csapatoknak váltó kategóriában. A versenyt abszolút összesítésben Vörös Vince amatőr kerékpáros nyerte, aki óra 24 perc alatt 32 kört, vagyis közel 406 km-t tett meg. A verseny apropóját a Harkány és Belisce (Horvátország) közötti, 2013. januárjában kezdődött pályázati kapcsolat keretében megvalósuló bicikliút adta, amely az egyik első Magyarországot Horvátországgal összekötő biciklis útvonal.  

A 12 órás verseny közben tíz különböző villányi és siklósi boros pincészet kínálta a legszebb tételeit, friss, édes mustjait és csemege szőlőit.

A szüreti felvonulást a hazai és horvát folklór csoportok népviseletei és hagyományőrző zenéi és táncai tették autentikussá, míg a rendhagyó programokról olyan ismert és népszerű előadók koncertjei gondoskodtak, mint Majka&Curtis vagy Oláh Gergő az X-faktor győztesének produkciója.

A felnőtteknek szóló programok mellett a gyerekeket sem felejtették el, a „Harka legenda útján” megrendezték az első kerekpáros tájékozódási versenyt iskolásoknak, és egy kerékpáros ügyességi akadályversenyt a kisebbeknek.  

A XIX. alkalommal megszervezett harkányi szüreti fesztivál a régió egyik legnagyobb, legtöbb embert megmozgató eseményévé nőtte ki magát. „A hagyományőrző programok mellett törekszünk a fiatalabb generációk igényeit is kielégíteni, ezért változatos témájú és csoportokat megszólító programokat szerveztünk. A látogatói szám azt mutatja, hogy megérte, több mint tízezer érdeklődő látogatására eddig még nem volt példa szüreti programjainkon. Reméljük, hogy jövőre is hasonlóan sok embert megmozgató eseményekkel tudunk majd készülni.” – mondta dr. Imri Sándor, Harkány polgármestere.

Vissza a hírekhez

kapcsolódó hírek

intézze ügyeit elektronikusan!

Gyorsabb és hatékonyobann ügyintézés érdekében használja elektronikus ügyintéző rendszerünket!

Harkány Város honlapja az EFOP-1.5.3-16-2017-00049 projekt támogatásával újult meg.

@2020 | Design és fejlesztés: Make IT Online