2024. április 29. - Péter

Hírek

"Harkány-Tour 2014" - II. nemzetközi 12 órás országúti kerékpárverseny <i>(verseny elhalasztva)</i>

2014. 07. 25.

Tájékoztatás a kerékpáros verseny elhalasztásáról

 

 

HARKÁNY-TOUR 2014.

 

II. nemzetközi 12 órás országúti kerékpárverseny

Harkány, 2014. augusztus 20.

 

V E R S E N Y K I Í R Á S

 

A verseny rendezője: Harkány Város Önkormányzata
A verseny sportszakmai szervezője: Pécsi Sport Nonprofit Zrt.
A verseny fővédnöke: Dr.Simicskó István  - sportért felelős államtitkár
Időpont: 2014. augusztus 20. szerda 07:00 – 19:00

 

Helyszínek:

Körverseny: Harkány – 58-as út – Máriagyűd – Siklós – Harkány

Versenyközpont: Harkány, Bartók Béla utca, a Hotel Xavin melletti füves terület

Rajt/Cél: Rajt a harkányi Versenyközpontban felállított célkapuból reggel 07:00 órakor. A körverseny pályája 12.8 kilométer hosszú, gépjármű forgalom elől bójákkal, szalagozással, kordonnal elzárt, teljes hosszában egy forgalmi sáv szélességű közút, szakaszos biztosítással, áteresztő pontokkal. A pályán jelentősebb szintkülönbség nincs.

Kategóriák:

Profi (MKSZ licence-el rendelkező sportolók)

Amatőr

Váltó  (max. 4 fő)

 

A versenyen mindenki saját felelősségére indulhat, ha vállalja a versenykiírásban szereplő feltételeket, és betartja a KRESZ általános szabályait. A versenyen fejvédő használata kötelező, a helyszínen bérlési lehetőség nincs! Egyéni kategóriában csak 18. életévüket betöltött személyek (1996.08.20. előtt születettek) indulhatnak.

Váltóban, 16 év az alsó korhatár (1998.08.20 előtt születettek.) de az induláshoz, írásbeli,  szülői/gondviselői hozzájárulás is szükséges, amit a nevezéskor vagy - online ügyintézés esetén - a rajtszám átvételekor kell leadni.

A versenyen csak megfelelő műszaki állapotban lévő kerékpárokkal lehet indulni. Erről a versenyzőknek  a rajt előtt nyilatkozniuk kell.  Ezt a szervezők ellenőrizhetik, és ha indokoltnak látják, megtilthatják az indulást. A versenyen a „bolyozás” engedélyezett, ezért könyöktámasszal ellátott kerékpárokkal indulni tilos. A versenyen a lassúbb versenyzők a gyorsabbak haladását szándékosan nem akadályozhatják.

Váltani csak a versenyközpontban felállított célkapu előtti 15 méteres szakaszon a váltózónában lehet.

A kerékpárosok a versenyt bármikor megszakíthatják, de erre csak a kijelölt helyen – a versenyközpontban - van mód. Amennyiben a pihenő egy óránál hosszabb, akkor ezt jelezni kell a verseny szervezőinek. A körpályán megállni, külső segítséget igénybe venni tilos. Ez csak a versenyközpont területén engedélyezett.

A versenyzők kísérése a pályán tilos! Az egyén frissítők feladása csak a versenyközpont területén engedélyezett. A szervezők a verseny során folyamatos orvosi felügyeletet biztosítnak. Amennyiben az orvos úgy ítéli meg, hogy versenyző egészségi állapota nem megfelelő a verseny folytatásához, felszólíthatja a verseny a szüneteltetésére vagy befejezésre. A felszólításnak a versenyző köteles eleget tenni. Amennyiben a versenyzők a szabályokat nem tarják be, a versenybírók az alábbi szankciókat alkalmazhatják:

1,  figyelmeztetés

2,  „stop and go” 30 perces kötelező kiállás a versenyközpontban

3,  súlyos szabályszegés esetben a versenyből való kizárás.

Értékelés:

A versenyt kategóriánként (külön a férfiak és nők) az a versenyző nyeri, aki a 12 óra alatt a  legnagyobb távolságot teljesíti. Köregyenlőség esetén az a versenyző győz, aki az idő lejárta után előbb halad át a célkapun. Az időmérés és értékelés chip-es rendszerrel történik. ( A chipekért kauciót kell fizetni, amelyet a rajtszámok átvételekor készpénzben kell kiegyenlíteni.)
 

Díjazás:

A verseny abszolút győztese háromnapos repülős utazást nyer a Tour de France 2015. évi versenyének párizsi befutójára!

A kategóriák győztesei és helyezettei külön díjazásban részesülnek. A szervezők és a szponzorok különdíjakat is felajánlanak, a résztvevők között (rajtszám alapján) értékes ajándéktárgyakat sorsolunk ki. Minden résztvevő rajtcsomagot és névre szóló emléklapot kap. Az ünnepélyes eredményhirdetésre a Harkányi Szabadtéri Színpadon, a versenyt követően körülbelül 20 órakor kerül sor. A díjakat és ajándékokat személyesen kell átvenni.

Nevezés:

Az online előnevezési rendszer ITT érhető el. (új lapon nyílik meg)

Online előnevezés az interneten, a www.tourdeharkany.hu oldalon augusztus 15-én déli 12 óráig. Az előnevezés a nevezési díj egyidejű átutalásával válik érvényessé.

A nevezési díj átutalása: Harkány Város Önkormányzata

Szigetvári Takarékszövetkezet   50800173-15392756   (elkülönített számla)

A közleményben kérjük feltüntetni: HARKÁNY-TOUR 2014. és a versenyző neve. 

A befizetés tényét igazoló dokumentumot - eredetit vagy banki átutalás bizonylatának kinyomtatott másolatát, stb. kérjük, mindenki hozza magával.

Nevezni személyesen a harkányi Tourinform Irodában ( Harkány, Kossuth Lajos u. 7.) augusztus 19.-én 08:00 – 20:00 óra között, illetve augusztus 20.-án a verseny reggelén a Versenyközpontban 06:00 – 06:30 között lehet. A nevezési díjat helyszíni nevezés esetén készpénzben kell befizetni! Az előzetesen online nevezők rajtcsomagjukat és rajtszámukat a fenti időpontban a harkányi Tourinform Irodában vagy a verseny napján a rajtot megelőző 45 percben 06:00 és 06:45 között a Versenyközpontban vehetik át.

Nevezési díj : Online előnevezés esetén egyéni indulóknak            4.000.- Ft/fő

                        Online előnevezés esetén váltótagonként                 3.000.- Ft/fő

                        Helyszíni nevezés esetén egyéni indulóknak            7.000.- Ft/fő

                        Helyszíni nevezés esetén váltótagonként                  5.000.- Ft/fő

Szolgáltatások:

A verseny rendezője/szervezője a versenyközpontban állandó orvosi felügyeletet, gyúrót és sátorban pihenő helyet biztosít a résztvevők számára. A versenyközpontban frissítő állomás lesz ahol vízautomata áll rendelkezésre. A verseny lebonyolítását segítő önkéntesek, kérésre kulacsban is adnak fel vizet, amennyiben a versenyző a saját rajtszámmal ellátott kulacsát leadja. Szponzorok révén a versenyzők – ugyancsak a versenyközpontban – gyümölcsöt, aprósüteményt és szőlőcukrot vehetnek magukhoz. Egyéni frissítő kihelyezésére külön asztalt biztosítunk.  A versenyzők kísérői számára – kizárólag a verseny idejére - a Versenyközpont melletti füves területen saját sátor felállítására lesz lehetőség, érkezési sorrendben. A versenyközpontban mobil WC-k kerülnek felállításra. A versenyt megelőző nap augusztus 19.-én. 17:00-tól, augusztus 20.-án. 22:00 óráig a rajtszámmal rendelkező versenyzők és kísérőik számára ingyenes parkolóhely áll rendelkezésre a Versenyközpont mellett.

A verseny helyszínén és annak közvetlen környezetében, bármilyen kereskedelmi- és reklámtevékenység csak a rendező, Harkány Város  Önkormányzata előzetes engedélyével, végezhető.

A rendező fenntartja a jogot, hogy a résztvevők számát korlátozza, a nevezést bármikor lezárja. A rendező egyben fenntartja az útvonal-, program- és időpont változtatás jogát is.

A verseny szakmai főrendezőjének elérhetősége:

Németh Károly

Tel: 20/497-0340

e-mail: nkpecs@gmail.com

A verseny internetes oldalát és nevezési rendszerét a Bringamédia Kft. alvállalkozóként biztosítja.

 

Vissza a hírekhez

kapcsolódó hírek

intézze ügyeit elektronikusan!

Gyorsabb és hatékonyobann ügyintézés érdekében használja elektronikus ügyintéző rendszerünket!

Harkány Város honlapja az EFOP-1.5.3-16-2017-00049 projekt támogatásával újult meg.

@2020 | Design és fejlesztés: Make IT Online