2024. április 28. - Valéria

Hírek

Fél napig tekernek a Tour de France-ért <i>(verseny elhalasztva)</i>

2014. 08. 06.

Tájékoztatás a kerékpáros verseny elhalasztásáról

 

Augusztus 20-án immár második alkalommal rendeznek Harkányban 12 órás országúti kerékpárversenyt, amelyre augusztus 15-én 12.00 óráig várják az előnevezéseket. A verseny sportszakmai szervezéséért idén is a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. felel, a főrendező Németh Károly szerint a tavalyihoz hasonlóan idén is sok nevezőre és szurkolóra számítanak a Harkány Tour-on. Augusztus 15-ig online előnevezés esetén az egyéni indulók 4000, a váltók tagonként 3000 forintért állhatnak rajthoz. A rendezők azonban lehetőséget biztosítanak azoknak is, akik a helyszínen szeretnének nevezni, nekik egyéni indulóként 7000, váltótagként 5000 forint a nevezési díj.

Három kategóriában, profi (MKSZ által kiállított licence szükséges), amatőr és váltó (maximum 4 amatőr kerékpáros) sportolók nevezését várjuk. A versenyt kategóriánként az a kerékpáros nyeri, aki a 12 óra alatt a legnagyobb távolságot teljesíti. Köregyenlőség esetén az a versenyző győz, aki az idő lejárta után előbb halad át a célkapun. Azt gondolom, hogy a sportolási lehetőség mellett az értékes fődíj miatt is érdemes rajthoz állni augusztus 20-án Harkányban, hiszen az abszolút győztes háromnapos repülős utazást nyer a Tour de France 2015. évi versenyének párizsi befutójára. Emellett természetesen a kategóriák győztesei és helyezettjei külön díjazásban is részesülnek – árulta el a PSN Zrt. munkatársa, Németh Károly, aki hozzátette, a tavalyihoz hasonlóan idén is bármelyik induló nyerhet különdíjat, hiszen a rajtszámmal rendelkezők között értékes ajándékokat sorsolnak ki a megmérettetés végén.

A korábbi versenyhez képest a szervezők kissé módosítottak az útvonalon, a nevezők számára bizonyára jó hír, hogy a megmérettetés teljes távját országúton rendezik. Aki túl szeretné szárnyalni a tavalyi amatőr és abszolút kategória győztesét, Vörös Vincét, annak igyekeznie kell, hiszen a korábbi győztes több mint 32 kört teljesített a 12,8 kilométeres távból, így az idei kihívójának legalább 410 kilométert kell tekernie a Harkány Tour csúcsának megdöntéséhez.

További információ: www.tourdeharkany.hu

Vissza a hírekhez

kapcsolódó hírek

intézze ügyeit elektronikusan!

Gyorsabb és hatékonyobann ügyintézés érdekében használja elektronikus ügyintéző rendszerünket!

Harkány Város honlapja az EFOP-1.5.3-16-2017-00049 projekt támogatásával újult meg.

@2020 | Design és fejlesztés: Make IT Online