2024. április 29. - Péter

Hírek

TÁJÉKOZTATÓ

2016. 01. 01.

a 2016. évi kéményseprő-ipari közszolgáltatásról.

Az Országgyűlés újraszabályozta a kéményseprő-ipari közszolgáltatást a 2015. évi CCXI. Törvény elfogadásával.

Ennek értelmében 2016. év II. félévében a közszolgáltatások közül a sormunkában végzett lakossági ellenőrzés, szükség szerinti tisztítás és négy évenkénti műszaki felülvizsgálat ingyenes lesz, amennyiben az az első, vagy sikertelenség esetén a második kiértesítés alkalmával elvégzésre kerül. Ettől eltérő esetben és minden további megrendelés, műszaki vizsgálat kiszállással terhelt díjfizetéssel jár.

A törvény értelmében a 2016. év I. félévében a lakossági, sormunkában ütemterv szerint végzett ellenőrzés, szükség szerinti tisztítás esetén díjfizetési kötelezettség terheli a tulajdonost, használót.

Tehát amikor a kéményseprő-ipari közszolgáltató 2016. év első felében végzi a közszolgáltatást, akkor a lakossági ügyfeleknek is fizetniük kell érte.

Amennyiben arra hivatkozva utasítják el a kéményseprőt, vagy nem fizetik ki a díjat, hogy majd a II. félévben végezzék el a közszolgáltatást - amikor ingyenes lesz -, a Tűzvédelmi Hatóság kénytelen eljárni és határozatban kötelezni az érintettet a közszolgáltatás tűrésére és díjfizetésre, szabálysértési eljárás kilátásba-helyezése mellett, mely a fizetendő díjnál lényegesen nagyobb, ismételhető pénzbírságot is jelent.


A hatósági eljárások elkerülése végett kérjük minden érintett megértését és együttműködését az átmeneti időszak zökkenőmentessége érdekében!

Siklós, 2016. január 01.

Erdősi Csaba
kéményseprőmester

Kéményseprő-ipari közszolgáltatás 2016. évi ütemterve

Vissza a hírekhez

kapcsolódó hírek

intézze ügyeit elektronikusan!

Gyorsabb és hatékonyobann ügyintézés érdekében használja elektronikus ügyintéző rendszerünket!

Harkány Város honlapja az EFOP-1.5.3-16-2017-00049 projekt támogatásával újult meg.

@2020 | Design és fejlesztés: Make IT Online