2024. július 3. - Kornél, Soma

Hírek

Másodfokú hőségriasztást adott ki az országos tisztifőorvos

2018. 07. 30.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb előrejelzéseit, illetve az EMMI Klímaváltozás és Környezeti Egészséghatás Elemző Osztály szakmai javaslatát figyelembe véve az országos tisztifőorvos másodfokú hőségriasztást adott ki az ország egész területére, 2018. július 30-tól 2018. augusztus 3-án éjfélig.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Országos Tisztifőorvosi Feladatokért Felelős Helyettes Államtitkársága levélben értesítette a megyei kormánymegbízottakat a hőségriadóról, egyúttal kérte, hogy az illetékességi területükön működő egészségügyi szolgáltatókat és megyei védelmi bizottságokat is tájékoztassák. Jelenleg további intézkedésekre nincs szükség.

A nagy hőség még az egészséges emberek szervezete számára is extrém igénybevételt jelent. Különösen veszélyeztetett helyzetben vannak a kisgyermekek, az idősek, valamint a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők. Ezért a tárca felhívja a lakosság figyelmét, hogy a hőség idején gondoskodjanak a megfelelő folyadékpótlásról, ne várják meg, míg kialakul a szomjúságérzet, kerüljék továbbá az alkohol, a kávé és egyéb magas koffein-, illetve cukortartalmú üdítők, valamint a zsíros ételek fogyasztását. A legmelegebb órákban, vagyis 11 és 15 óra között lehetőség szerint ne tartózkodjanak a tűző napon, bőrüket megfelelő öltözködéssel és napvédő készítmények alkalmazásával védjék a leégéstől. A vízparton pihenők kerüljék a napozást, valamint ne ugorjanak a vízbe felhevült testtel. A melegben a koncentrációs készség is gyengül, ezért kérjük az autósokat, hogy fokozott óvatossággal vezessenek.

(EMMI)

 

Vissza a hírekhez

kapcsolódó hírek

intézze ügyeit elektronikusan!

Gyorsabb és hatékonyobann ügyintézés érdekében használja elektronikus ügyintéző rendszerünket!

Harkány Város honlapja az EFOP-1.5.3-16-2017-00049 projekt támogatásával újult meg.

@2020 | Design és fejlesztés: Make IT Online