2024. július 3. - Kornél, Soma

Hírek

37. Harkányi Tenkes Kupa Nemzetközi Sakkverseny

2013. 11. 19.

2013. november 23-án kezdődik a Harkányi Művelődési Házban a Harkányi Tenkes Kupa Nemzetközi Sakkverseny, immár 37. alkalommal.

Az elmúlt 2 évben a megszokottnál némileg szerényebb erősségű volt a mezőny összetétele, de idén újra régi fényében ragyog. Az előzetesen jelentkezett több, mint 70 fő joggal teszi bizakodóvá a szervezőket, hogy az A és B csoportban megrendezésre kerülő verseny meghaladja a 100 résztvevőt, köztük 3 nemzetközi nagymesterrel, 8 nemzetközi mesterrel és 8 Fide mesterrel.

A magyar versenyzőkkel együtt eddig 11 ország képviselteti magát: horvát, ukrán, szlovén, osztrák, román, cseh, francia, spanyol, német és iráni jelezte részvételi szándékát, közülük sokan már régi visszajáró vendégek Harkányban. Apropó visszatérő vendég, már bizonyos, hogy idén is játszik Káposztás Miklós a Bp. Vasas SC nemzetközi mestere, mesteredző, aki 37. alkalommal indul, vagyis 37 éven keresztül minden Tenkes Kupán részt vett, ill. vesz részt! Alighanem ez magyar rekord, de a világon bárhol ritka teljesítmény.

A jelentkezők között több ismert név is szerepel, például Sax Gyula olimpiai bajnok nemzetközi nagymester, aki az 1978-ban Buenos Airesi olimpián aranyérmet szerzett magyar csapat meghatározó tagja volt. Ugyancsak jelentős eredményeket mondhat magáénak Faragó Iván nemzetközi nagymester, aki olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, és kétszeres Európa-bajnoki ezüstérmes, magyar bajnok.

Faragó Iván a versenyzésen kívül vállalta, hogy november 24-én, vasárnap délután 15.00 órakor a Harkányi Gyógyfürdő Márványtermében szimultánt ad az érdeklődőknek, vagyis nemcsak a Tenkes Kupa résztvevői, hanem akár a fürdő vendégei is asztalhoz ülhetnek, méghozzá nevezési díj nélkül, korlátozott számban a nevezések sorrendjében.

A 37. Tenkes Kupára 23-án délután 14.30 óráig a helyszínen is lehet még nevezni. A 24-i és a december 01-i utolsó forduló délelőtt 9.00 órakor kezdődik, az összes többire délután 15.00 órakor kerül sor. Nevezni lehet online is a www.baranyasakk.hu weboldalon, ahol elérhetőek az eddigi nevezők, a pontos versenyprogram, illetve a verseny alatt az aktuális párosítások és sorrendek.

A 37. Tenkes Kupa támogatója Harkány Városa, Harkány Város Önkormányzata, a Harkányi Gyógyfürdő, a Harkányi Művelődési Ház és a harkányi Baranya Hotel.

Vissza a hírekhez

kapcsolódó hírek

intézze ügyeit elektronikusan!

Gyorsabb és hatékonyobann ügyintézés érdekében használja elektronikus ügyintéző rendszerünket!

Harkány Város honlapja az EFOP-1.5.3-16-2017-00049 projekt támogatásával újult meg.

@2020 | Design és fejlesztés: Make IT Online