2024. március 29. - Auguszta

Hírek

TÁJÉKOZTATÓ a hulladékszállítási szolgáltatás változásáról

2013. 07. 07.

A településen az elmúlt időszakban jelentősen megnövekedett a nem szabványos tároló edényben, illetve a tárolóedény mellé kihelyezett többlet hulladék mennyisége.

Tisztelt Harkányi Lakosok !

A településen az elmúlt időszakban jelentősen megnövekedett a nem szabványos tároló edényben, illetve a tárolóedény mellé kihelyezett többlet hulladék mennyisége.

A jogszabályok az ingatlantulajdonosokat szabványos hulladéktároló edények használatára kötelezik. A hulladékkezelési közszolgáltatási díj mértéke minden esetben az önkormányzati rendeletben rögzített méretű szabvány hulladéktároló edényben elhelyezett hulladék elszállításának és ártalmatlanításának költségei alapján kerül megállapításra. Az előírások alapján a szabványedényben a hulladékot a szállítás napján úgy kell kihelyezni a közterületre, hogy az edény ne legyen túltöltött és a fedele minden esetben csukva legyen.

Abban az esetben, ha a két szállítási időszak között az ingatlanon keletkező hulladék mennyisége nem fér el a csukott szabványedényben, akkor az ingatlan tulajdonosa/használója az egyedi jelzésű, azaz „Dél-Kom" felirattal ellátott, többlet hulladék elhelyezésére szolgáló - zsák megvásárlásával eleget tud tenni a törvényben szabályozott hulladékkezelési kötelezettségének. A jelzett zsák ára tartalmazza az elszállítás és az ártalmatlanítás költségeit is. A jelzett zsákra vonatkozó vásárlási igényét kérjük jelezze a Dél-Kom Kft felé.

2013. július 15-től a szállítási napokon minden ingatlan elől kizárólag a nem túltöltött, szabvány hulladéktároló edényben elhelyezett hulladékot tudjuk elszállítani, az edény mellé tett jelzés nélküli zsákokat nem. Amennyiben „Dél-Kom" felirattal ellátott, jelzett zsákban kerül kihelyezésre a hulladék, azt természetesen mennyiségi korlátozás nélkül elszállítjuk. A szolgáltatás alapja továbbra is a szerződött szabványedény, így csupán jelzett zsák használatára nincs lehetőség.

Továbbá tájékoztatjuk, hogy a hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény előírásának megfelelően társaságunk megtette a szükséges intézkedéseket. A társaság a jövőben nonprofit gazdasági társaságként folytatja tevékenységét, ezért 2013. július 01. napjától új nevünk:

DÉL-KOM Dél-dunántúli Kommunális Szolgáltató Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság
Rövidítve: DÉL-KOM Nonprofit Kft.


Tisztelettel: DÉL-KOM Kft.

Vissza a hírekhez

kapcsolódó hírek

intézze ügyeit elektronikusan!

Gyorsabb és hatékonyobann ügyintézés érdekében használja elektronikus ügyintéző rendszerünket!

Harkány Város honlapja az EFOP-1.5.3-16-2017-00049 projekt támogatásával újult meg.

@2020 | Design és fejlesztés: Make IT Online