2024. április 26. - Ervin

Hírek

TÁJÉKOZTATÓ a közös képviselők adatszolgáltatási kötelezettségéről

2014. 04. 15.

Tekintettel arra, hogy 2014. február 18. napjával hatályba lépett a hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény (Ht.) 91/A. §-a a következőkre hívjuk fel a társasházi képviselők szíves figyelmét:

A Ht. 91/A.§-ára tekintettel a közös képviselők adatszolgáltatásra kötelesek a  Dél-Kom Nonprofit Kft. felé, amely a mellékelt nyomtatvány kitöltésével és megküldésével teljesíthető. A nyomtatvány kitöltésével a közös képviselők nyilatkozhatnak arról, hogy a társasház által megkötött közszolgáltatási szerződésben megjelölt lakóegységek tekintetében fennáll-e a rezsicsökkentésre való jogosultság.

 

-> Az adatszolgáltatás elmaradása a számla kibocsátását nem akadályozza, ebben az esetben a Dél-Kom Nonprofit Kft. úgy tekinti, hogy a közszolgáltatási szerződésben megjelöltek tekintetében a rezsicsökkentésre való jogosultság változatlanul fennáll.
-> Amennyiben a társasházban vannak olyan lakóegységek, amelyek a rezsicsökkentésre nem jogosultak, kérjük, szíveskedjenek ezek arányát bejelenteni, és – amennyiben a közszolgáltatási szerződés nem tartalmaz felosztást - a rájuk eső arányszámot megjelölni (mekkora részt köteles viselni a társasház részére kiszámlázott hulladékkezelési díjból). A későbbekben felmerülhető ügyfélpanaszok kezelése, illetve az esetleges szerződésmódosítás könnyebb nyomon követhetősége érdekében javasoljuk a rezsicsökkentésre nem jogosultakat megfelelően beazonosítható módon megjelölni.
-> Amíg a korábbi nyilatkozattól eltérő bejelentés nem érkezik, a Dél-Kom Nonprofit Kft. úgy tekinti, hogy a rezsicsökkentésre jogosultak aránya a társasházban változatlan.
-> Az adatszolgáltatással kapcsolatban a következő felmerülhető kérdésekre hívjuk fel figyelmüket:

  • egy lakóegységen belül a rezsicsökkentésre való jogosultság nem bontható meg (rezsicsökkentésre való részbeni jogosultságot számlázási rendszerünk nem tud kezelni)
  • több társasház képviselete esetén az adatszolgáltatást kérjük házanként külön nyomtatványon teljesíteni.
  • a nyomtatvány letölthető a Dél-Kom Nonprofit Kft. honlapjáról és a megjelölendő adatok tekintetében bővíthető. Több oldalas bejelentés esetén minden oldalt kérjük aláírni, lepecsételni!

 

Köszönjük szíves együttműködésüket!

 

Dél-Kom Nonprofit Kft.

Vissza a hírekhez

kapcsolódó hírek

intézze ügyeit elektronikusan!

Gyorsabb és hatékonyobann ügyintézés érdekében használja elektronikus ügyintéző rendszerünket!

Harkány Város honlapja az EFOP-1.5.3-16-2017-00049 projekt támogatásával újult meg.

@2020 | Design és fejlesztés: Make IT Online