2024. április 29. - Péter

Hírek

Adósság elengedés után adócsökkentés jöhet Harkányban

2014. 06. 03.

Jelentősebb adócsökkentést tervez dr. Imri Sándor polgármester

A Harkányi Hírek információi szerint dr. Imri Sándor polgármester felkérte a város jegyzőjét, hogy az állami adósságkonszolidációnak köszönhetően tekintse át a költségvetést és keressen lehetőségeket egy általános, jelentősebb mértékű adócsökkentésre a harkányi lakosok érdekében.

Dr. Bíró Károly főjegyző lapunknak elmondta, az előzetes kalkulációk szerint -az elmúlt közel négy év felelős gazdálkodásának köszönhetően kialakult gazdasági stabilizációra alapozva is -  a polgármesterrel egyetértésben már júniusban javaslatot terjeszthetnek a képviselőtestület elé. Ebben a városvezetés az építményadó önkormányzati csökkentésére tesz javaslatot a testületnek azon harkányiak tekintetében, akik vendégtartással foglalkoznak és tisztességesen, rendszeresen vezetik a vendégkönyveiket. A számítások eddigi állása alapján felmerült a rezsicsökkentés lehetősége is, melynek során a szemétszállítási díjat lehetne a harkányi lakosok részére csökkenteni.

A jegyző elmondta továbbá, hogy a vizsgálat tárgya az is, miként lehetne a harkányiaknak az üdülőtelepen, illetve a szőlőhegyen lévő ingatlanjainak építményadóját is csökkenteni. Ami viszont biztosnak látszik, a víkendtelep funkcióját a város továbbra is meg kívánja tartani, ezért oda állandó lakosnak történő betelepülést az önkormányzat nem támogatja. Ezért a jövőben állandó lakosként bejelentkezők már nem kaphatnak építményadó kedvezményt, de a már eddig beköltözöttek az adókedvezményeiket nem veszítenék el.

Mint ismeretes, Harkány Város Önkormányzata az elmúlt időszakban nem először dönt a harkányi lakosok terheinek enyhítéséről, hiszen 2013-ban, még az állami adósságátvállalás előtt szüntette meg a kommunális adót.

Forrás: www.harkanyihirmondo.hu

Vissza a hírekhez

kapcsolódó hírek

intézze ügyeit elektronikusan!

Gyorsabb és hatékonyobann ügyintézés érdekében használja elektronikus ügyintéző rendszerünket!

Harkány Város honlapja az EFOP-1.5.3-16-2017-00049 projekt támogatásával újult meg.

@2020 | Design és fejlesztés: Make IT Online