2024. május 25. - Orbán

Aktualitások

Ingyenes, lakossági szúnyoglárva gyérítő tabletta osztás indul

2024. 04. 12.

A pécsi önkormányzat és a BIOKOM jóvoltából a Pécsi Szúnyog csapata hamarosan megkezdi a lakosság számára a szúnyoglárva gyérítő tabletták kiosztását. A tabletták segítségével megelőzhető, hogy a kiskertekben lévő esővízgyűjtőkből, egyéb udvari vízfelületekről a szúnyogok kikeljenek.

Április 19-én, péntek délután 16:00-18:00 között a PTE Szentágothai Kutatóközpont (Pécs, Ifjúság útja 20.) melletti füves téren (rossz idő esetén az épület aulájában) várnak minden érdeklődőt nagy szeretettel, az ingyenes tabletta mellé ingyenes szaktanácsadás is jár az országosan ismert szakemberektől.

A tabletta osztáson részt vesznek a Rovar Piknik óriás rovarai is, akik segítenek kicsiknek és nagyoknak egyaránt elmagyarázni, hogy miért fontos a megelőzésre fókuszálni, amikor a csípőszúnyog problémáról beszélünk. 

A megelőzés – amely nem lehet kellően hatékony a lakosság bevonása nélkül - rendkívül fontos a szúnyogártalom kialakulásának megakadályozása, enyhítése tekintetében. Ebben a Pécsi Szúnyog csapata is kiveszi a szerepét, ezért már április elején a BIOKOM megbízásából megkezdték a városban a szúnyog helyzet tudományos felmérését, annak érdekében, hogy szükség esetén a biológiai vagy kémiai irtást időben meglehessen kezdeni. Emellett Pécsi Szúnyog facebook oldalon naprakész tájékoztatással, hasznos tanácsokkal és környezetbarát megoldási javaslatokkal segítik a lakosságot egész évben a szúnyogok elleni hatékony védekezésben.

Vissza a hírekhez

kapcsolódó hírek

Lakossági tájékoztató - Gyereknap és csúszda átadó Lakossági tájékoztató - Gyereknap és csúszda átadó

Harkány város képviselő-testületének döntése értelmében, az állandó harkányi lakcímmel rendelkező lakosok, a 2024. május 25- 26 között megrendezésre kerülő gyereknap & Csúszda átadóra tiszteletjeggyel tudnak belépni.

intézze ügyeit elektronikusan!

Gyorsabb és hatékonyobann ügyintézés érdekében használja elektronikus ügyintéző rendszerünket!

Harkány Város honlapja az EFOP-1.5.3-16-2017-00049 projekt támogatásával újult meg.

@2020 | Design és fejlesztés: Make IT Online