2024. február 28. - Ákos, Bátor

Környék látnivalói

Orfű

Orfű

A Mecsek idilli völgyében meghúzódó község tavainak köszönheti népszerűségét. Az orfűi tórendszer körül kialakult strandok , üdülőtelepek, a vízi sport -szolgáltatások és a horgászat ideális üdülőhellyé teszik a 9,7 hektár területet elfoglaló, 4 tóból álló tórendszert.

Kettő közülük igazi üdülőtó: az Orfűi-tóban lehet fürdeni, csónakázni és a horgászok gyakori vendégek csakúgy, mint a Pécsi-tavon, amelyet körbe is lehet lovagolni. A másik két tó a Hermann Ottó-tó és a Kovácsszénájai-tó a haltenyésztést szolgálja, az előbbi halrezervátumként is működik.

Kellemes séták tehetők a tókörnyéki erdőkben gyalogosan, kerékpárral vagy akár lóháton, de bérelhető csónak is. A harcsára, pontyra, amúrra vágyó horgászok helyben válthatnak horgászjegyet. Érdemes benézni a XIX. századi vízimalomba, ahol a Malommúzeum kiállítása - ma is működő szárazmalommal és olajütővel- látható.

Bővebb információ: www.orfu.hu

Összes látnivaló

Környék látnivalói

Duna-Dráva Nemzeti Park Duna-Dráva Nemzeti Park

A Villányi-hegység térsége kultúrtörténeti emlékei, méltán híres borai mellett természeti kincsekben is kiemelkedően gazdag. A terület különleges természetföldrajzi helyzetének köszönhetően egyedi, mediterrán hatásokat tükröző, gazdag növény- és állatvilággal büszkélkedhet, melyben számos ritka és védett faj is megtalálható. A természetkedvelő látogatók élményben gazdag túrát tehetnek a Szársomlyón vagy a Kelet-Dráva vadregényes árterein.

Abaliget Abaliget

Abaligetet kelta eredetű településnek tartják, de a barlangban talált bemosott tárgyak, állatcsontok és a velük azonos jellegű, külszínen talált használati eszközök együtt bizonyítják, hogy már a történelem előtti időkben lakott ember, ha nem is a barlangban, de az Abaligeti-barlang közvetlen környékén.

Siklósi Vár Siklósi Vár

Siklós jelképe a közel 800 éves múlttal rendelkező Vár. A Siklósi Vár magasan a város fölé emelkedve nemcsak védelmi, hanem harcászati célokat is szolgált, továbbá a korszak legjelentősebb főúri családjainak birtokközpontja is volt. A vár az egyik legjelentősebb magyar reneszánsz stílusú építmény, melyet már írásos emlékek 1294-ben említenek.Az évszázadok alatt számos nemesi család fordult meg a várban. A jelenleg a Magyar Állam tulajdonában lévő ingatlan vagyonkezelője 1999 óta Siklós Város Önkormányzata.

Harkány Város honlapja az EFOP-1.5.3-16-2017-00049 projekt támogatásával újult meg.

@2020 | Design és fejlesztés: Make IT Online