2024. július 16. - Valter

Környék látnivalói

Máriagyűdi Bazilika

Máriagyűdi Bazilika

Máriagyűd Magyarország egyik legjelentősebb és legkedveltebb zarándokhelye.

A kéttornyú, barokk sílusú római katolikus kegytemplomot a XVIII. században építették ferences szerzetesek. A mai templom elődje egy Árpád-kori fatemplom volt , mely a török korban leégett. A gyakori imameghallgatások és a XVII. századi Mária-jelenések miatt régóta zarándokhely. Basilica Minor rangot a templom 2008-ban kapott. Máriagyűd a hazai kulturális hagyományokon alapuló, El- Camino-hoz hasonló Magyar Zarándokút végpontja. A 420km hosszú Zarándokút Esztergomból egészen Máriagyűdig kapcsolja össze az ország szent helyeit.

Összes látnivaló

Környék látnivalói

Villány Villány

Villány főutcáján lévő történelmi pincesoron több borászat kínálja specialitásait.

Siklósi Vár Siklósi Vár

Siklós jelképe a közel 800 éves múlttal rendelkező Vár. A Siklósi Vár magasan a város fölé emelkedve nemcsak védelmi, hanem harcászati célokat is szolgált, továbbá a korszak legjelentősebb főúri családjainak birtokközpontja is volt. A vár az egyik legjelentősebb magyar reneszánsz stílusú építmény, melyet már írásos emlékek 1294-ben említenek.Az évszázadok alatt számos nemesi család fordult meg a várban. A jelenleg a Magyar Állam tulajdonában lévő ingatlan vagyonkezelője 1999 óta Siklós Város Önkormányzata.

Ormánság Ormánság

A terület leghíresebb kincsei -az érintetlen természet mellett- a templomok. Az Ormánságban évszázadokon át református magyarok éltek, festett kazettás templomaik valódi értéket képviselnek. A fenyőfára temperával festett díszítőelemek szimbólumrendszerei az ősi eredeti magyar szimbólumokból erednek. A legszebb gazdagon díszített templomokat Drávaiványiban, Kóróson, Adorjáson és Kovácshidán találhatjuk.

Harkány Város honlapja az EFOP-1.5.3-16-2017-00049 projekt támogatásával újult meg.

@2020 | Design és fejlesztés: Make IT Online